summaryrefslogtreecommitdiffstats
path: root/tde-i18n-mk/messages/kdeaddons/lyrics.po
diff options
context:
space:
mode:
Diffstat (limited to 'tde-i18n-mk/messages/kdeaddons/lyrics.po')
-rw-r--r--tde-i18n-mk/messages/kdeaddons/lyrics.po4
1 files changed, 2 insertions, 2 deletions
diff --git a/tde-i18n-mk/messages/kdeaddons/lyrics.po b/tde-i18n-mk/messages/kdeaddons/lyrics.po
index 98484a7761..7beb7c313e 100644
--- a/tde-i18n-mk/messages/kdeaddons/lyrics.po
+++ b/tde-i18n-mk/messages/kdeaddons/lyrics.po
@@ -196,7 +196,7 @@ msgid ""
"not be present or be incorrect. In that case, the Lyrics plugin will not be "
"able to find the lyrics until these properties are fixed (you can fix them "
"using the tag editor).\n"
-"Hint: The lucky tag plugin, present in the kdeaddons module, can try to guess "
+"Hint: The lucky tag plugin, present in the tdeaddons module, can try to guess "
"properties such as title and author from the filename of a song. Enabling it "
"may increase the probability of finding lyrics."
msgstr ""
@@ -206,7 +206,7 @@ msgstr ""
"постојат ознаки или тие да бидат погрешни. Во тој случај, приклучокот за "
"стихови нема да може да ги најде стиховите сѐ додека особините не се поправат "
"(може да ги поправите со уредувачот на ознаки).\n"
-"Совет: Приклучокот за среќни тагови, присутен во модулот kdeaddons, може да се "
+"Совет: Приклучокот за среќни тагови, присутен во модулот tdeaddons, може да се "
"обиде да ги претпостави особините како што се наслов и автор од името на "
"датотеката. Неговото овозможување може да ја зголеми веројатноста за пронаоѓање "
"на стиховите."