Vanliga frågor Uppstartsproblem med &kpilot; Vad skriver jag efter ? Ingenting. De flesta versioner av &kpilot; har inte ens väljaren , och klagar om du använder den. För de versioner som har den, använd ett värde mellan 1 och 4, som styr mängden felsökningsinformation som skrivs ut (i viss mån). Genom att använda värdet 1 skrivs en relativt fullständig anropsspårning ut, utan de verkligt tråkiga funktionerna, medan 4 omfattar varje trivial funktion i hela &kpilot;. &kpilot; säger Kan inte ansluta till pilot Det här kan bero på olika saker. Kontrollera att: Pilot-enheten (oftast /dev/pilot) finns och pekar på serieporten där en &PalmPilot; verkligen är ansluten. För att länka &PalmPilot;-enheten till den riktiga serieporten, kan du antingen fylla i /dev/ttySn i fältet Pilot-enheten i inställningsdialogrutandialog eller (helst) länka /dev/pilot till /dev/ttySn med följande kommando (som root): ln /dev/ttySn /dev/pilot. Här är /dev/ttySn namnet på serieporten. Byt ut n mot det riktiga numret (oftast 0 eller 1). Kontrollera att du har rättigheter att läsa från och skriva till serieporten. Rättigheterna för serieporten ska vara sådana så att du kan skriva till den. Det här görs lättast genom att skriva följande (som root): chmod /dev/ttySn Försök att starta demonen för hand innan &kpilot; startas. (För &Linux-Mandrake; 7 system) Kontrollera systemets säkerhetsnivå: Inställningar över 3 förhindrar vissa sorters processkommunikation som är nödvändiga för att &kpilot; ska fungera på ett riktigt sätt. (&Linux-Mandrake; säkerhetsinformation från Jay Summett) För att ställa in MSEC (Mandrake SECurity) att inte blockera &kpilot;s uttag (för förbindelse med localhost) kan du logga in som root och skriva /etc/security/msec/init.sh Det här ställer in MSEC nivån till 3 (normal säkerhet). För mer information om de olika säkerhetsnivåerna etc., se Mandrake referensguide. Databasfrågor Det här avsnittet besvarar frågor som ofta ställs om särskilda databaser och hur de fungerar ihop med &kpilot;. Databaser blir förstörda efter en synkronisering. Vad ska jag göra? Vissa databaser (från tredje-partstillverkare av programvara) verkar inte följa det standardiserade databasutseendet. Om du kan ta reda på skapar-ID för databasen, kan du antingen lägga till den till listan Säkerhetskopiera endast: eller till listan Hoppa över i inställningsdialogrutan. Följande tabell visar vilka databaser som ska hoppas över eller bara säkerhetskopieras: Databaser som behöver specialbehandling DatabasSkapar-idÅtgärd Launcher (&PalmPilot;s huvudmeny) lnch Säkerhetskopiera endast: Arranger Arng Säkerhetskopiera endast: (okänd) PmDB Säkerhetskopiera endast: AvantGo avgo Hoppa över (huvudsakligen eftersom det inte är någon mening med att säkerhetskopiera nyhetsartiklarna som AvantGo ger dig)
Finns det en kanal för &Netscape; Calendar? Nej, det finns det inte. Det finns inte heller några planer på att lägga till stöd eller skriva en kanal för &Netscape; Calendar.
Särskilda frågor om HotSync-synkronisering Det här avsnittet innehåller frågor om HotSync-synkroniseringsmetoder som skiljer sig från den vanliga metoden med direkt serielänk. Hur gör jag en infraröd (IR) HotSync-synkronisering? För det första måste din &PalmPilot; verkligen stöda IR HotSync-synkronisering. Det här kan åstadkommas på olika sätt: &PalmOS; 3.3 och högre innehåller stöd för det, det finns ett paket med IR-uppdatering för äldre &PalmOS;-versioner, IrLink från IsComplete har samma möjligheter. Titta på PalmOne webbsidor för mer information. Antag att din &PalmPilot; nu har PC HotSync-synkroniseringsstöd och är inställd för att göra IR HotSync-synkronisering (i HotSync inställningarna på &PalmPilot;). Nu kan vi fokusera på PC:n som du ska synkronisera med. Den behöver en IR-port. För bärbara datorer är det här enkelt, en skrivbords-PC kan behöva en del extra hårdvara. &Linux;-kärnan måste stöda IR och protokollet IRCOMM. För vanliga &RedHat;-system, ska följande kommando ställa in IR-stöd (som root): # modprobe Andra distributions kan följa IR-HOWTO. När väl IR-stöd i kärnan har aktiverats, måste du skapa enheter för IR-portarna. IR-HOWTO föreslår (som root): # mknod 60 64 # chmod /dev/ircomm0 Därefter måste vi starta några demoner för IR-service: # irattach # irmanager 0 Här är /dev/ttySn serieporten som IR-porten använder. n kan vara 0, 1, eller något annat nummer beroende på hårdvaruinställningen. Följ instruktionerna i IR-HOWTO för hjälp (på skrivbordsdatorer är det oftast en inställning i BIOS). När du väl kommit så här långt, låt bara /dev/pilot peka på /dev/ircomm0 och du är klar! En IR-HOWTO och annan användbar information om att använda IR finns på http://mobilix.org/howtos.html och http://mobilix.org/software/irda/. Kan jag göra en &HotSync;-synkronisering med min (USB) &Handspring; &Visor;? Ja, det kan du. Jag har inte slutgiltig information, men brev till på &kpilot;s e-postlista har angett att du kan ställa om /dev/pilot till USB-enheten och allt ska fungerar bra. Finns det något stöd för fjärrsynkronisering med HotSync-synkronisering? Nej, inte ännu. Kanske senare. &kpilot;s &DCOP;-gränssnitt Vad använder &kpilot; &DCOP; för? Demonen och &kpilot; kommunicerar via &DCOP; av flera anledningar: loggning av meddelanden, ändring av &HotSync;-typ och utbyte av inställningsinformation. Vilka &DCOP;-gränssnitt finns? Demonen har två viktiga gränssnitt: LogIface och KPilotDaemonIface. Gränssnittet LogIface används för att lagra meddelanden i synkroniseringsloggen på handdatorn och används sällan. Gränssnittet KPilotDaemonIface är det viktigare &DCOP;-gränssnittet, och används för att styra vilken sorts &HotSync;-synkronisering som &kpilot; utför. Hur kan jag tala om för demonen att utföra en särskild sorts &HotSync;-synkronisering? Det finns tre &DCOP;-funktioner som styr vilken sorts &HotSync;-synkronisering som demonen utför nästa gång: