Kommandoreferens Addparam Lägg till en libxslt-parameter. Motsvarar att tillhandahålla --param <KNAMN>:<XPATH> via kommandoraden. Användning av addparamaddparam <KNAMN> <XPATH>    (<XPATH> får inte innehålla några mellanslag eller dubbla citationstecken.) addparam <KNAMN> "<XPATH>"    (Får inte innehålla några dubbla citationstecken i <XPATH>)
Addwatch Lägger till ett uttryck att bevaka. Se showwatch för att visa bevakade värden. Förkortat namn: watch Användning av Addwatchaddwatch <XPATH>
Base Skriv ut den här nodens bas. Användning av Base base
Break Bryt i en mall, på en plats i en stilmall eller XML-fil laddad av xsldbg, eller i nuvarande nod. Nytt i xsldbg 3.1.4: I gdb-läge kan obundna brytpunkter anges i en specifik fil och på ett specifikt radnummer, och senare lösas upp till en aktiv brytpunkt. Förkortat namn: bXsldbg försöker gissa den fullständiga webbadressen givet filnamn utan angiven sökväg ett filnamn i samma katalog som "översta" mallen som laddats ett filnamn relativt till xsldbgs nuvarande arbetskatalog Om du alltså har laddat en stilmallsfil från ../en/xsldoc.xsl kan du göra detta. break -l xsldoc.xsl 26 Det här kommandot matchar ett partiellt eller fullständigt KNAMN och/eller lägesnamn som anges. Till exempel matchar "template" alla KNAMN med en lokal del av "template". Alla namnrymder i angivet KNAMN expanderas som anges av namnrymderna definierade i XSL-källkodsfilen, t.ex. expanderas "xsl:test1" till "http://www.w3.org/199/XSL/Transform:test1" En begärd brytpunkt måste lösas upp till tillhörande webbadress och radnummer. Det görs automatiskt efter den första mallen har setts av xsldbg. Brytpunkter valideras igen en kort tid efter varje körning startar. Automatisk brytpunktsvalidering används när gdb-läge är aktiverat, standardbeteendet hos xsldbg. Användning av Break break -l <FILNAMN> <RADNUMMER>    (För att sätta en brytpunkt i angiven fil, på angivet radnummer)break -l <WEBBADRESS> <RADNUMMER>    (För att sätta en brytpunkt i angiven webbadress, på angivet radnummer)break <MALLNAMN>    (För att bryta i en namngiven eller matchande mall.)break <MALLNAMN> <LÄGESNAMN>    (För att bryta i en namngiven mall med givet läge.)>break "" <LÄGESNAMN>    (För att bryta i alla mallar som har ett givet lägesnamn)break *    (För att bryta i alla mallar som hittas.)break \*    (För att bryta i mallen "*". Andra namn som innehåller '*' behandlas inte speciellt.)break     (För att sätta en brytpunkt i nuvarande nod. Ja, det omfattar XML-datanoder.)
Bye Sluta behandla stilmallen så snart som möjligt. Användning av Bye bye
Cat Skriv ut resultatet av ett Xpath-uttryck relativt till nuvarande nod. Användning av Cat Användning: cat <XPATH>    (För att visa en variabel eller parameter)Användning: cat $<KNAMN>
Cd Byt katalog till sökvägen som anges av en Xpath. Användning av Cd << = föregående-på-samma-nivå::nod()>> = nästa-på-samma-nivå::nod()<- = överliggande::nod()-> = underliggande::nod()
Chdir Byt arbetskatalog. Användning av Chdir chdir <SÖKVÄG>    (En relativ eller absolut sökväg i operativsystemet)
Continue Fortsätt köra stilmallen, och stoppa vid eventuella brytpunkter som hittas. Förkortat namn: c Användning av Continue continue
Data Byt till visning av nuvarande nod i XML-data, eller ändra använd XML-data. Användning av Data data    (Byt till nuvarande dokumentnod.)data <DATA>    (För att byta till en ny XML-datafil. Ett inledande "~" ersätts av värdet på miljövariabeln $HOME. Kommandot "run" behövs för att utföra det)
Delete Ta bort en mallbrytpunkt. Förkortat namn: d Användning av Delete delete    (För att ta bort brytpunkten i nuvarande nod)delete <BRYTPUNKTSID>    (För att ta bort brytpunkten med angivet brytpunktsnummer)delete -l <FILNAMN> <RADNUMMER>    (Ta bort i angiven fil, på radnummer)delete -l <WEBBADRESS> <RADNUMMER>    (Ta bort i angiven webbadress, på radnummer)delete <MALLNAMN>    (För att ta bort brytpunkten i namngiven mall.)delete *    (För att ta bort alla brytpunkter.)
Delparam Ta bort en libxslt-parameter Användning av Delparam delparam    (Ta bort alla befintliga parametrar)delparam <PARAMID>
Delwatch Ta bort ett bevakningsuttryck, eller ta bort alla bevakningsuttryck som visas av kommandot "showwatch". Användning av Delwatch delwatch <BEVAKNINGSID>    (Ta bort ett bevakningsuttryck med given identifikation)delwatch *    (Ta bort alla bevakningsuttryck)
Dir Skriv ut en lista med noder på liknande sätt som skalkommandot dir. Användning av Dir dir
Disable Inaktivera en brytpunkt Användning av Disable disable    (För att inaktivera brytpunkten i nuvarande nod)disable <BRYTPUNKTSID>    (För att inaktivera brytpunkten med angivet brytpunktsnummer)disable -l <FILNAMN> <RADNUMMER>    (Inaktivera brytpunkt i angiven fil, på angivet radnummer)disable -l <WEBBADRESS> <RADNUMMER>    (Inaktivera brytpunkt i angiven webbadress, på angivet radnummer)
Du Skriv ut en översikt av underliggande noder med trädformat. Användning av Du du
Dump Dumpa bloddrypande detaljer för den här noden Användning av Dump dump
Enable Aktivera eller inaktivera en brytpunkt (växla aktiv/inaktiv) Förkortat namn: e Användning av Enable enable    (För att aktivera eller inaktivera brytpunkten i nuvarande nod)enable <BRYTPUNKTSID>    (För att aktivera eller inaktivera brytpunkten med angivet brytpunktsnummer)enable -l <FILNAMN> <RADNUMMER>    (Aktivera eller inaktivera brytpunkt i angiven fil, på angivet radnummer)enable -l <WEBBADRESS> <RADNUMMER>    (Aktivera eller inaktivera brytpunkt i angiven webbadress, på angivet radnummer)
Entities Skriv ut lista med externa Allmänna Tolkade enheter i använd datafil(dokument). Förkortat namn: ent Användning av Entities entities
Exit Sluta behandla stilmallen så snart som möjligt. Användning av Exit exit
Frame Skriv ut stackposten på ett givet djup Förkortat namn: f Användning av Frame frame <POSTDJUP>    (Djup är ett tal från 0 till anropsstackens nuvarande djup)
Free Frigör stilmall och data (inaktiverat, se run). Användning av Free free
Globals Skriv ut en lista med globala stilmallsvariabler eller parametrar. Skriv ut värdet på en global variabel. Användning av Globals globals    (Skriv ut en lista med alla globalt tillgängliga variabler)globals -f    (Skriv ut en lista med alla globalt tillgängliga variabler och deras värden)globals <KNAMN>    (Skriv ut värdet på variabeln som anges)
Help Visa hjälp om kommando eller översikt Förkortat namn: h Användning av Help help     (Visa översikt av produkten)help <KOMMANDO>     (Visa hjälp om ett kommando)
Load Ladda xsldbgs alternativ och användarinställningar från disk. Användning av Load load
Locals Skriv ut en lista med lokala stilmallsvariabler eller parametrar. Skriv ut värdet på en lokal variabel. Användning av Locals locals    (Skriv ut en lista med alla lokalt tillgängliga variabler)locals -f    (Skriv ut en lista med alla globalt tillgängliga variabler och deras värden)locals <KNAMN>    (Skriv ut värdet på variabeln som anges)
Ls Lista noder med kort format Användning av Ls ls
Next Hoppa över en xsl:anropsmall eller xsl:tillämpa-mallar. Kommandot har samma effekt som att skriva in kommandona "step" och därefter "up". Förkortat namn: n Användning av Next next    (fortsätt till nästa instruktion på samma nivå)
Options Skriv ut värden på xsldbgs alternativ Användning av Options options
Output Ange en lokal, skrivbar fil som ska användas för utmatning av resultat. Förkortat namn: o Användning av Output output <FILNAMN>    (Filnamnet på en lokalt skrivbar fil, som kan ha prefixet "~" på Unix-liknande plattformar och CYGWIN plattformar, eller miljövariabler på RISC OS.)output <WEBBADRESS>    (<WEBBADRESS> får bara använda protokollet "file://". Den konverteras sedan till ett filnamn som är lämpligt på operativsystemet)output -    (Skicka till standardutmatningen. Får bara användas när xsldbgs kommandorad används)
Public Skriv ut värdet som en publik identifikation avbildar via nuvarande katalog. Förkortat namn: pub Användning av Public public "<PublikID>"
Pwd Skriv ut nuvarande arbetskatalog. Användning av Pwd pwd
Quit Sluta behandla stilmallen så snart som möjligt. Förkortat namn: q Användning av Quit quit
Run Starta om stilmallen. Förkortat namn: r Användning av Run run
Save Spara xsldbgs alternativ och användarinställningar på disk. Användning av Save save
Search Sök i en databas med all information som samlats in från laddade stilmallar. Alla utmatningsfiler lagras i värdet på alternativet "searchresultspath" om det är angivet, eller samma katalog som den tillhandahållna stilmallen. Filen searchresults.xml transformeras normalt av search.xsl, men transformeras med searchhtml.xsl om alternativet "preferhtml" är aktiverat. När sökkommandot utförs, skapas en XML-fil (searchresults.xml). Därefter kan du behandla filen med en egen stilmall för att presentera data på andra sätt. Om alternativet "preferhtml" inte är aktiverat, skrivs searchresult.txt ut på skärmen. Beroende på mängden data som samlas in, kan det ta en stund att slutföra kommandot. Användning av Search search <XPATH>    (Se var Xpath kan användas. Se search.dtd. Förvald <XPATH> är '//search/*')search -sort <XPATH>    (Tala om för search.xsl att resultatet ska sorteras innan det skrivs ut)
Set Sätt en variabels värde. Användning av Set set <VARIABELNAMN> <XPATH>
Setoption Sätt ett alternativ för stilmallens körning. Du måste använda kommandot run för att aktivera ändringar. Användning av Setoption setoption <ALTERNATIVNAMN> <HELTALSVÄRDE>Där <ALTERNATIVNAMN> kan vara debug    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant dumpa resultatträdet istället)catalogs    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, använd katalogerna från $SGML_CATALOG_FILES eller SGML $CatalogFiles för RISC OS)html    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant är indatadokumentet en HTML-fil)docbook    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant och docbook fortfarande stöds av libxml, är indatadokumentet SGML-docbook)xinclude    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, utför Xinclude-behandling för dokumentinmatning)preferhtml    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, föredra då HTML-utmatning för sökresultat. Se kommandot search)autoencode    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, försök använda kodningen från stilmallen)utf8input    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, görs all inmatning av användaren med UTF-8. Detta används normalt när xsldbg kör som en tråd)    gdb    (Kör i gdb-läge) För värdet 1 betyder det här Skriv ut mängder med ytterligare meddelanden. Öka frekvensen av utskriften "Breapoint at ...".Som mest skrivs GDB_LINES_TO_PRINT ut när uttryck utvärderas, följt av "...". Se options.h för att ändra värdet. Förvalt värde är tre rader text.Både lokala och globala variabler skrivs ut när kommandot "locals" utförs När uttryck skrivs ut med cat eller print, inleds det beräknade värdet med "= " <UTTRYCK>.För värdet 2 betyder det här Skriv ut meddelanden som behövs av Kdbg samt utmatningen angiven ovan (när värdet är 1). nonet    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, vägras hämtning av DTD:er eller enheter via nätverk)novalid    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, hoppa över laddningsfasen för DTD:er)repeat    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, kör transformeringen 20 gånger)profile    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, dumpa profileringsinformation)timing    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, visa använd tid)noout    (Om <HELTALSVÄRDE> är sant, dumpa inte resultatet)Där värdet är sant om det INTE är lika med nollDär värdet är falskt om det ÄR lika med nollstdout    Skriv ut alla felmeddelanden på standardutmatningen. Normalt hamnar alla felmeddelanden på standardfelutmatningen.setoption <ALTERNATIVNAMN> "<STRÄNGVÄRDE>"    (Det får inte finnas dubbla citationstecken i <STRÄNGVÄRDE>)setoption <ALTERNATIVNAMN> <STRÄNGVÄRDE>    (Det får varken finnas mellanslag eller dubbla citationstecken i <STRÄNGVÄRDE>)Där <ALTERNATIVNAMN> kan vara data    (Datafilens webbadress)source    (Källfilens webbadress)output    (Utmatningsfilens SystemID)docspath    (Sökväg att använda vid sökning efter dokumentation)catalognames    (Namnen på katalogerna som ska användas när alternativet catalogs är angivet. Värdet går förlorat om det anges innan alternativet catalogs)encoding    (Vilken kodning som ska användas för standardutmatningen)searchresultspath    Vilken sökväg som ska användas när sökresultat lagras. Om den inte är angiven, använder xsldbg stilmallens sökväg.
Shell Kör skalkommando Användning av Shell shell <TEXT>    (<TEXT> är texten som ska skickas till operativsystemet för att utföras)
Showbreak För att visa en lista över mallbrytpunkter. Förkortat namn: showOm ett läge finns för en mallbrytpunkt, läggs det till sist i brytpunktens mallnamn. Ett exempel på utmatningen är: Breakpoint 3 enabled for template :"*" in file test1.xsl : line 105 Breakpoint 2 enabled for template :"* testMode" in file test1.xsl : line 109 Breakpoint 1 enabled for template :"* http://www.w3.org/1999/XSL/Transform:testMode" in file test1.xsl : line 113 Total of 3 breakpoints present Användning av Showbreak showbreak
Showparam Skriv ut befintliga libxslt-parametrar Användning av Showparam showparam
Showwatch Visa nuvarande uttryck som bevakas Förkortat namn: watches Användning av Showwatch showwatch    (Visa bevakningspunkter som för närvarande är valda och deras värden)showwatch 1    (Aktivera automatiskt utskrift av bevakade uttryck. Det används normalt.)showwatch 0    (Inaktivera automatiskt utskrift av bevakade uttryck.)
Source Byt till att visa nuvarande nod i stilmallen, eller byt stilmall som används. Användning av Source source    (Byt till nuvarande nod i stilmallen.)source <KÄLLKOD>    (För att byta till en ny källkodsfil. Ett inledande "~" ersätts av värdet på miljövariabeln $HOME. Kommandot "run" behövs för att utföra det)
Step Stega till nästa instruktion i stilmallen. Förkortat namn: s Användning av Step step
Stepdown Stega ner till en nyare "anropspost". Förkortat namn: down Användning av Stepdown stepdown     (stega ner en post)stepdown <ANTAL_POSTER>     (stega ner angivet antal poster)
Stepup Stega upp till en äldre "anropspost". Förkortat namn: upDet här är inte ett noggrant kommando, utan xsldbg stannar så nära det går. Användning av Stepup stepup     (stega upp en post)stepup <ANTAL_POSTER>     (stega upp angivet antal poster)
Stylesheets Skriv ut en lista med laddade stilmallar Förkortat namn: style Användning av Stylesheet stylesheets
System Skriv ut värdet som en systemfil avbildar via nuvarande katalog. Förkortat namn: sys Användning av System system "<SystemID>"
Templates Skriv ut en lista med tillgängliga mallar. Sök efter en mall Förkortat namn: t Användning av Templates templatestemplates <MALL>    (Skriv ut detaljinformation för mallen som heter <MALL> om den kan hittas)
Trace Spåra en körning av stilmallen och skriv ut fil och radnummer för mellanliggande steg Användning av Trace trace
Tty Öppna en terminal. Ställ in nivå av TTY-omdirigering. Användning av Tty tty <ENHETSSÖKVÄG>    (Där <ENHETSSÖKVÄG> är en giltig terminal i operativsystemet. Försöker bara öppna terminalen.tty <TTY-NIVÅ>    (Ställ in nivå av TTY-omdirigering, där <TTY_NIVÅ> är en giltig nivå av inmatning och utmatning att använda.) Där nivå är 0 = Standardinmatning och utmatning 1 = Terminalutmatning av resultat från transformationer, spårning och genomlöpning     (Normaltillstånd när TTY-enheten har öppnats. Inte fullständigt implementerat ännu.)2 = Fullständig omdirigering till terminalen    (Ännu inte implementerat.)Alla andra heltalsvärden antas betyda nivå 0
Validate Validera utmatningsfilen som skapas av stilmallen (inaktiverad) Användning av Validate validate
Walk Löp igenom koden med ett antal olika hastigheter Användning av Walk walk <HASTIGHET>    (Använd Ctrl+C för att stoppa körningen. <HASTIGHET> är ett värde mellan 0 och 9, där 0 betyder stoppa, 1 är mycket snabbt och 9 är mycket långsamt)
Where Skriv ut en spårning av mallanrop (anropsstack) och skriv ut arbetskatalogen. Förkortat namn: w Användning av Where where
Write Att färdigställas Användning av Write write